За провокації під Радою заарештовано сина кандидата в нардепи від "Свободи"

На вихідних Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід 17-річному сину кандидата в народні депутати по мажоритарному округу на прізвисько «Скорпіон», який ланцюгом наніс тілесні ушкодження правоохоронцю під час сутичок під Верховною Радою 14 жовтня

За рішенням суду на час досудового розслідування вказана особа буде знаходитися під вартою. Такий запобіжний захід суд обрав, зваживши на тяжкість злочину, у якому підозрюється хлопець, йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури міста Києва, передає Еспресо.TV

«Скорпіону» оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України (Хуліганство). Йому загрожує покарання від 5 до 7 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що молодого чоловіка було затримано правоохоронцями 16 жовтня. Під час обшуку в будинку, де проживав хлопець, було вилучено ланцюг, міліцейський шолом та речі, в яких він був одягнутий біля ВР.

Раніше Арсен Аваков повідомляв, що серед тих, хто влаштовував безлади 14 жовтня під Радою, є діти кандидатів в нардепи. В тому числі Захарчук Віктор на прізвисько "Скорпіон", 1996 року народження, житель Житомира «який розмахував ланцюгом під Верховною Радою, що задокументовано на відео. Його батько Олександр Захарчук - кандидат в народні депутати по мажоритарному виборчому округу № 65 від партії «Свобода».