«Перемир’я» між лідерами луганських бойовиків - не більше ніж рекламний трюк, - Снєгирьов

Незважаючи на анонсоване «перемир’я» поблизу Алчевська продовжуються боєзіткнення між «козаками» Козіцина і батальйоном «Привид» Мозгового

Про це повідомив співголова Громадської Ініціативи «Права справа» Дмитро Снєгирьов, пише Еспресо.TV.

«Повідомлення про зустріч на «вищому рівні» ватажків бандформувань - самопроголошеного голови «ЛНР» Ігоря Плотницького, командира батальйону «Привид» Олексія Мозгового і отамана так званих «донських козаків» Миколи Козіцина, після якої вони заявили про відсутність суперечностей серед різних угруповань бойовиків і про намір дійти до Києва - виключно рекламний трюк», - зазначив Снєгирьов.

За його словами, ситуація виглядає трохи інакше.

«Поблизу Алчевська продовжуються боєзіткнення між «козаками» Козіцина і батальйоном «Привид» Мозгового. Більше того, козаки вимусили однодумців Мозгового відступити. Мозговий, в свою чергу, зробив «хід конем», роздавши зброю всім невдоволеним діями «козацтва». Відкрите протистояння між різними угрупуваннями продовжується в Свердловську. Ще раніше свердловські бойовики зрозуміли, що козаки Козіцина – це збоченці і мародери, і, на думку місцевих, “донським козакам” ідея Новоросії байдужа, вони приїхали виключно за здобиччю. До речі, раніше Козіцин погрожував піти війною на бойовиків з Свердловська, а потім навіть обіцяв дійти до Києва», - розповів Снєгирьов.

Він також додав, що згадуючи цих трьох «діячів», пропагандисти забули про стахановського «батю» - Павла Дрьомова, який відкрито називає «депутатів ЛНР» під…сами, а голову «ЛНР» Плотницького – злодієм».

«У бойовиків не може бути згоди між собою, бо в них немає єдиної ідеології, а мета в них таки єдина - це гроші, власне збагачення. Багатостраждальна Луганщина розглядається цими «діячами» лише як матеріальний ресурс, який треба поділити, відхапавши собі по максимуму. Яскравою ілюстрацією даного процесу є доля колишнього «лідера ЛНР» Валерія Болотова, який, вкравши чималу суму, відійшов у тінь, щоб не постраждати в цій клановій війні», - вважає Снєгирьов.

Нагадаємо, сьогодні глава терористичної організації «Луганська народна республіка» Ігор Плотницький, керівник «козачої національної гвардії» Всевеликого війська Донського Микола Козіцин і командир батальйону «Привид» Олексій Мозговий оголосили про «перемир’я».