Почалися газові переговори в тристоронньому форматі Україна-ЄС-РФ

Черговий раунд тристоронніх переговорів щодо газу між Україною, ЄС та РФ стартував у Брюсселі

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на повідомлення Єврокомісії, інформує Еспресо.TV

Українську делегацію очолює міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан, з боку ЄС переговорну групу очолює єврокомісар з енергетики Гюнтер Еттінгер, на чолі російської делегації - міністр енергетики РФ Олександр Новак.

Напередодні відбулися двосторонні консультації між Росією і Єврокомісією та між Україною і Єврокомісією.

Крім того, відбулася телефонна розмова президента України Петра Порошенка з президентом РФ Володимиром Путіним, в ході якого обговорювалася газова тематика.

Нагадаємо, як передавало Еспресо.TV, 20 жовтня у Києві відбулась зустріч за участі прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка, Міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Продана та голови правління НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва, з одного боку, та єврокомісара з питань енергетики Гюнтера Еттінгера, директора Внутрішнього ринку енергоресурсів при енергетичному департаменті Єврокомісії Клауса-Дітера Борхардта та іншими представниками ЄК – з іншого. Сторони погодили спільну позицію щодо наступного раунду тристоронніх перемовин в форматі Україна-Росія-ЄС з питань постачання газу в Україну, який відбудеться 21 жовтня в Брюсселі.