Політичний експерт назвав шість причин, чому не слід довіряти заявам Human Rights Watch

Правозахисну організацію Human Rights Watch вже не вперше критикують за слабку доказову базу, упередженість, політичну заангажованість та інші непрозорі аспекти діяльності

Про це в ефірі Еспресо.TV заявив політичний аналітик Олексій Кафтан, коментуючи заяву правозахисної організації Human Rights Watch про використання касетних бомб на Донбасі.

"Наш МЗС шалено беззубо повівся в цій ситуації, Human Rights Watch має дуже велике досьє таких некоректних досліджень і некоректних звинувачень, тому оперувати до того, що Human Rights Watch начебто було введене в оману, навіть якщо це так, МЗС треба було зайняти жорсткішу позицію", - зазначив аналітик і нагадав про випадки з Ізраїлем.

"Це могло виглядати на прикладі Ізраїлю, який, скажімо так, "шалено" Human Rights Watch любить. Є ймовірність, що емісарів Human Rights Watch справді використали "в темну", - додав Кафтан і наголосив, що це не перший такий випадок, за що цю організацію давно критикують. 

"Критикують за слабку доказову базу, шалені, недосконалі методи дослідження. Єдиним експертом із військовою підготовкою був такий собі Марк Горласко, з яким був гучний скандал, якого звинувачували в симпатії до нацизму. Критикують за упередженість, політичну заангажованість, вибірковість свідчень, за темний збір пожертв.

Організація, яка займається тим, що досліджує порушення прав людини, бере гроші в країни, яка порушує постійно права людини, – це Саудівська Аравія", - підкреслив політолог і підсумував: "Тому це не настільки поважна організація, де багато таких промахів за час її існування".

Нагадаємо, міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch розповсюдила заяву про те, що українські війська на початку жовтня застосовували у Донецьку касетні боєприпаси. Внаслідок цього як мінімум шестеро людей загинули.

Речник МЗС України Євген Перебийніс на брифінгу у вівторок заявив, що Human Rights Watch стала жертвою інсценування терористів із касетним бомбами.