Порошенко знову поговорив з Путіним про газ і Донбас

Сьогодні відбулася телефонна розмова між президентом України Петром Порошенком та російським президентом Володимиром Путіни

Як повідомили Еспресо.TV в прес-службі Кремля, «з урахуванням переговорів, що відбулися днями в Мілані у різних форматах, сторони обмінялися думками з питань взаємодії в газовій сфері». 

«Підтверджено також важливість подальшого сприяння процесу мирного врегулювання на південному сході України і дотримання режиму припинення вогню», - додали в Кремлі.

У свою чергу прес-служба Порошенка повідомила, що сьогоднішня розмова з Путіним була проведена «у зв'язку з енергетичними консультаціями в Брюсселі».

«Сьогодні також заплановані енергетичні консультації Президента України з Президентом Європейської Комісії Жозе-Мануелем Баррозу. Президент України та Президент Росії також наголосили на необхідності забезпечення режиму повного припинення вогню та артилерійської тиші», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, минулого тижня у Мілані відбулися переговори Порошенка та Путіна за участі канцлера Німеччини Ангели Меркель та інших європейських політиків. За підсумками переговорів, сторони повідомили, що домовилися виконувати всі пункти мінських домовленостей щодо перемир’я. Також обговорювалося газове питання, але конкретних домовленостей досягнуто не було.