"Нафтогаз" залучить до охорони української ГТС безпілотники і космічні зонди

Україна розглядає можливість залучення до охорони газотранспортної системи (ГТС) дистанційного зондування землі з космосу та з використанням безпілотних і пілотованих літальних апаратів

Про це стало відомо за результатами вчорашньої зустрічі з фахівцями провідних підприємств авіакосмічної галузі, пише Еспресо.TV з посиланням на прес-службу "Нафтогазу".

"Ці технології дадуть можливість забезпечення надійної охорони лінійної частини та об'єктів магістрального трубопровідного транспорту, а також допомогу у пошуку і геологічній розвідці нових родовищ вуглеводнів", - зазначили у компанії.

За даними "Нафтогазу", на сьогодні в забезпеченні охорони лінійної частини і стаціонарних об'єктів магістральних газо- і нафтопроводів задіяні тисячі охоронців, щодня сотні мобільних екіпажів здійснюють патрулювання трубопроводів.

"В умовах загострення збройного конфлікту на сході України захист магістральної інфраструктури набуває першорядного значення. Використання сучасних технологій у сфері охорони об'єктів магістрального трубопровідного транспорту дозволить у режимі реального часу отримувати інформацію про стан трубопроводів і своєчасно реагувати на виявлені факти кримінальних проявів на об'єктах газотранспортної системи", - відзначили у прес-службі компанії.