(не узгоджено)

Реваншисти Януковича скуповують медіа-ресурси на Заході країни

Про це повідомляє Еспресо.TV.

За словами народного депутата Михайла Хміля, колишнє оточення Януковича, Сім'ї пробують через "Опозиційний блок", через інші сили потрапити до парламенту. 

"Вони успішно здійснюють такі спроби на Сході країни. Там, де вони цього не можуть робити — скуповують медійні ресурси на Заході країни, для того, щоб компрометувати демократичні сили, єдність, вносити певну смуту", - розповідає Хміль.

Депутат Верховної Ради львів'янин Михайло Хміль стверджує: саме "ЗІК" нині може бути головним західноукраїнським ресурсом, що грає на руку прибічникам влади Януковича і створює в регіоні сприятливий для їхнього реваншу медіа-клімат. 

"Багато розмов, інформації, чуток, які ходили навколо такого ресурсу, як ЗІК — багато спекуляцій, домислів про те, що засновники цієї медіа-компанії — це є офшорні компанії. Друге — що є багато інформації, які підтверджують факт продажу компанії", - зазначає народний депутат.

"Відомості про те, що "ЗІК" змінив власників є на сайті Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Вона переоформила ліцензії всередині минулого року. Однак, їхні імена в цих даних не фігурують. Михайло Хміль написав депутатське звернення до Генеральної прокуратури та СБУ. Він стверджує, що за офшорною компанією, що стала власником «ЗІКу» може стояти ніхто інший, як оточення колишнього президента Януковича. Зокрема, екс-міністр доходів і зборів Олександр Клименко.