Російське МНС на вимогу прокуратури проведе позапланову перевірку "Еха Москви"

МНС проведе позапланову виїзну перевірку радіостанції «Ехо Москви» на Новому Арбаті на вимогу прокуратури

Керівництво радіостанції отримало сьогодні відповідне повідомлення, пише «Ехо Москви».

«Перевірка розпочнеться завтра і буде проходити протягом 20 робочих днів. Прокуратура ЦАО Москви хоче встановити, цитата, "відповідність об'єкта обов'язковим вимогам пожежної безпеки", - йдеться  в повідомленні.

«Ми не знаємо, навіщо потрібна позапланова перевірка, чи всіх перевіряють в цій будівлі, чому цим займається прокуратура», - розповіла заступник головного редактора «Еха Москви» Тетяна Фельгенгауер. - Ми не пов'язуємо перевірку з виходом інтерв'ю Навального і не будуємо взагалі ніяких припущень », пише Slon.Ru.

Протипожежна безпека входить в сферу відповідальності генерального директора, а не колективу радіостанції, підкреслила вона. За її словами, позапланова перевірка не утруднить роботу редакції.

«Ми продовжували робити новини, навіть коли у нас була пожежа. У нас вогнегасники висять в кожному приміщенні - зараз з ними все фотографуються».

Нагадаємо, 20 жовтня помічник головного редактора «Еха Москви» Леся Рябцева розповіла, що голова правління контролюючого радіостанцію холдингу «Газпром-Медіа» Михайло Лесин пригрозив радіостанції неприємностями після виходу в ефір інтерв'ю з опозиціонером Олексієм Навальним.

Того ж дня головний редактор «Еха» Олексій Венедиктов повідомив у своєму Twitter, що радіостанція готова надати свою телестудію каналу «Дождь», який протягом місяця повинен покинути займане приміщення. Генеральний директор каналу Наталія Сіндєєва, в свою чергу, відповіла Венедиктову, що готова розглянути пропозицію, однак спочатку необхідно оцінити технічні параметри студії.