Снігоприбиральник із "Внуково" не визнав провини в авіакатастрофі

Водій снігоприбиральної машини Володимир Мартиненко з аеропорту "Внуково", який став учасником надзвичайної пригоди з приватним літаком Falcon, відмовився визнавати провину у трагедії

Про це повідомив адвокат затриманого чоловіка Олександр Карабанов, передає Еспресо.TV, з посиланням на РИА Новости.

"В ході допиту Мартиненко заявив, що не визнає свою вину, у момент НП він був тверезий", - розповів адвокат. Карабанов назвав заяви слідчих про те, що Мартиненко в момент авіакатастрофи знаходився в стані алкогольного сп'яніння такими, що не відповідають дійсності, оскільки чоловік зовсім не п'є через погане здоров'я.

"Зараз він погано розуміє, що відбувається, знаходиться в емоційному шоці, скаржиться на болі в серці і просить забезпечити його необхідними ліками", - розповів адвокат. Раніше він говорив, що Мартиненко після того, що сталося в аеропорту не знадобилася медична допомога.

Водія снігоприбирача після аварії літака затримали на 48 годин. Незабаром слідчі, які ведуть справу про катастрофу в аеропорту, можуть звернутися до суду з клопотанням про арешт Мартиненка. Як передбачається, суд може розглянути це питання в середу, 22 жовтня.

Літак Falcon, на якому летіли глава нафтової компанії Total Крістоф де Маржері і троє членів екіпажу, розбився при зльоті у "Внуково" проти ночі на 21 жовтня. При розгоні бізнес-джет зачепив снігоприбиральну машину, після чого перекинувся і зайнявся. Всі, хто знаходилися на борту загинули. Слідчий комітет порушив кримінальну справу за Ст.263 КК Росії (порушення правил безпеки руху та експлуатації повітряного транспорту), максимальне покарання за якою становить сім років в'язниці.

СКР висунув кілька версій, чому сталася авіакатастрофа у "Внуково": пріоритетними вважаються помилка диспетчерів і дії снігоприбирача, також крах міг статися через помилку пілотів чи погані погодні умови.

Офіційний представник СК Володимир Маркін, коментуючи катастрофу на сайті відомства, назвав причиною катастрофи літака "злочинне потурання посадових осіб, які не змогли забезпечити узгодженість дій співробітників аеропорту". У "Твіттері" Маркін додав: "роздовбайство одного при потуранні інших - не тільки причина трагедії, а й удар по іміджу країни".

Крім Росії розслідуванням авіакатастрофи під "Внуково" зайнялася Франція - всі четверо загиблих є громадянами цієї країни. Розслідування ведеться за статтею "Ненавмисне вбивство".

Причини аварії літака у "Внуково" з'ясовує Міждержавний авіаційний комітет. Поки що фахівці МАК не повідомляли про будь-які результати розслідування. Два "чорних ящика", виявлені на місці події, планують розкрити тільки після прибуття до Росії експертів французької транспортної жандармерії.