У Держдепі США відмовилися коментувати заяву Human Rights Watch

Держдепартамент США утримався від коментування заяви Human Rights Watch про нібито використання українськими урядовими силами касетних боєприпасів в зоні АТО

Про це йшлося у вівторок під час брифінгу заступника речника Державного департаменту США Марі Харф, передає Еспресо.TV  з посиланням на "Укрінформ".

"Ми ознайомилися з цим повідомленням, але я зараз не в тій компетенції, щоб підтвердити використання касетних боєприпасів у Східній Україні", - зазначила представник американського зовнішньополітичного відомства, відповідаючи на запитання журналістів.

При цьому вона підкреслила, що офіційний Київ заперечує застосування зі свого боку такого роду зброї.

"Ми вкотре закликаємо обидві сторони зробити кроки, спрямовані на захист цивільного населення", - підсумувала Харф.

Нагадаємо, напередодні міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch оприлюднила заяву про застосування українською армією касетних боєприпасів на Донбасі, що базувалася на висновках двох експертів, які в жовтні відвідали схід України. Зокрема, за даними організації, були використані касетні снаряди реактивних систем залпового вогню "Ураган" і "Смерч". Експерти дійшли висновку, що внаслідок застосування цього виду зброї загинули шестеро осіб, у тому числі співробітник Міжнародного комітету Червоного Хреста.

У вівторок у Міноборони України категорично заперечили застосування з українського боку касетних боєприпасів.

МЗС України, зі свого боку, заявило, що в цьому випадку могло мати місце "інсценування та використання представниками незаконних збройних формувань такої поважної організації для досягнення своїх пропагандистських цілей".