У Росії заборонили символіку ОУН-УПА

Держдума РФ сьогодні ухвалила в другому читанні законопроект, який забороняє демонстрацію символіки організацій, які співпрацювали з «фашистськими організаціями або рухами» під час Другої світової війни, до яких в Росії відносять і низку українських націоналістичних організацій

За це проголосували 443 депутати, повідомляється на сайті держдуми, передає Еспресо.TV

«У другому читанні прийнято проект федерального закону №478164-6" Про внесення змін до ст. 6 федерального закону "Про увічнення перемоги радянського народу у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років" та ст. 20.3 кодексу Російської Федерації про адміністративні правопорушення" (в частині уточнення складу адміністративного правопорушення)», - йдеться в документі.

Згідно з інформацією, документом вводиться покарання за пропаганду і публічну демонстрацію символіки колабораціоністів. За це порушення пропонують ввести штраф в розмірі до 2 тис. руб. для громадян і до 50 тис. руб. для юридичних осіб. За пропаганду символіки громадяни можуть бути покарані арештом на строк до 15 діб.

«Наразі екстремістська і нацистська діяльність пропагується за допомогою атрибутики та символіки організацій колаборантського характеру, що представляє собою одну з найбільш небезпечних загроз конституційному ладу і безпеки держави. Зокрема, в державному перевороті в Україні активно брали участь організації, що використовують символіку та атрибутику організації українських націоналістів Степана Бандери. Послідовники зазначеної організації закликають до геноциду, зокрема, російського народу», - йдеться в пояснювальній записці до документа.

Нагадаємо, у Держдумі розробили законопроект, яким хочуть ввести штрафи і покарання за "бандерівську" символіку.