Українську армію забезпечать модернізованими вертольотами і бронемашинами «Дозор»

Підприємства державного концерну «Украроборонпром» працюють над розробкою нових видів озброєнь та модернізацією бронетехніки та авіатехніки для потреб української армії

Як передає кореспондент Еспресо.TV, про це сьогодні на прес-конференції повідомив генеральний директор концерну Роман Романов.

Зокрема, за його словами, у наступному році Збройні сили України отримають у розпорядження сучасні легкі бронетанкові машини, оснащені стрілецькою зброєю. «На вигляд вони нагадують броньований  «Джип», в якому може розмістилися до дев`яти чоловік екіпажу... Причому оператор, сидячи у машині, бачить на моніторі повну картину і може управляти стрілецькою зброєю і ракетами. Це надзвичайно ефективна річ», - розповів Романов.

При цьому він додав, що на машини будуть встановлюватися  бойові модулі «Сармат». 

Також, за його словами, нині «Укроборонпром» разом з французькою компанією працює над проектом з модернізації вертольотів Мі-24. «Ці вертольоти літатимуть абсолютно в будь-яких умовах - вночі, в тумані, в будь-який час доби. Є такий фільм про майбутнє, там пілот сидить в шоломі, у нього лінза, і він на цій лінзі бачить все характеристики вертольота, все польотні дані, у нього перед очима приціл. Такий собі авіакіборг. Ось така техніка у нас найближчим часом буде», - розповів Романов.

Крім того,  підприємства працюють над виробництвом нового виду ракет Р-260 «Альта».

«Це фактично перша ракета повністю української розробки, яка використовує двохрежимний спосіб наведення. Також розробили  малогабаритний персональний комп'ютер «Карат» - завтра ми передаємо цей новий вид. Цей малогабаритний комп'ютер забезпечує в рази прицільну точність, причому він обробляє дані отримані по GPS-координатам тієї чи іншої мети з урахуванням метеорології і передає дані на те артилерійську зброю, яке дозволяє виробляти більш прицільний і точний постріл », - сказав гендиректор «Укроборонпрому».