В Росії злякалися виключення країни з баскетбольних єврокубків

Росіяни можуть потрапити під санкції Міжнародної федерації баскетболу

Про це заявив спортивний директор Російської федерації баскетболу (РФБ) Віктор Бичков, пише Еспресо.TV, з посиланням на ИТАР-ТАСС.

Справа в тому, що чемпіонат Росії, який проводиться в рамках Єдиної ліги ВТБ, проходить без затвердженого регламенту, хоча з боку федерації необхідний документ був відправлений на адресу ліги ще до старту турніру.

"Цілком можливо, що після 11-го листопада і ми, і Єдина ліга ВТБ, і весь наш баскетбол в цілому будемо обговорювати питання іншого характеру. Є дуже велика ймовірність санкцій з боку ФІБА по відношенню до нашого баскетболу, в результаті яких в першу чергу клуби залишаться без єврокубків і Єдиної ліги ВТБ, яка з недавніх пір офіційно визнана змаганням ФІБА. Так що на даний момент майбутнє клубного баскетболу в Росії під великим питанням", - сказав Бичков.

За словами функціонера, також Федерація баскетболу Пермського краю (ФБПК) в черговий раз подала в суд на РФБ. Якщо московський суд цей позов задовольнить, то взагалі не буде ніякого договору між РФБ і Єдиної лігою ВТБ.

Зазначимо, що Єдина ліга ВТБ - баскетбольний турнір, створений в 2008 році спільно ВТБ і Російською федерацією баскетболу. Він об'єднав клуби Східної та Північної Європи.