Виборці мають розуміти, що депутати-гречкодавці потім з них це і "відіб’ють", - політтехнолог

Обираючи, за кого віддати свій голос на виборах до Верховної Ради, слід чітко співставляти обіцянки із реальністю

Про це в ефірі Еспресо.TV заявив політтехнолог Олексій Голобуцький.

"Треба виходити з того, що люди обіцяють і що конкретно пропонують. Якщо дуже багато обіцяють нереального, то треба співставляти те, що в країні відбувається, і реальність. Наприклад, "Опозиційний блок" наобіцяв такого, нібито він півпарламента назбирає, а в реальності – навряд чи бар’єр перетне. Це вибори коаліції і прем’єр-міністра. Можливо, "Народний фронт" дійсно в своїй пропаганді краще виглядає ніж інші", - зазначив Голобуцький.

Експерт також нагадав виборцям, що кандидати нічого даремно не дарують, а мають сподівання повернути це, стягнувши з народу, за час своєї депутатської каденції. 

"Ще хочу сказати з цього приводу, що той, хто приходить з пакунками, щоб вас купити, зрозуміло, що те, що вони вам дадуть – на вас же відіб’ють протягом своєї депутатської каденції", - наголосив він і додав, що наразі на громадян лягла величезна відповідальність за їхній вибір.

"Також важливо, як люди будуть далі поводитися після виборів. Треба нести відповідальність за свій вибір не лише під час виборів, а й весь час. Зараз на громадянах висить величезна відповідальність", - підсумував Голобуцький.