Американська зброя потрапила до рук ісламістів

Міністерство оборони США заявило, що вивчає інцидент, внаслідок якого американська зброя, що призначалося для сирійських курдів, потрапила в руки ісламістів

В понеділок американські ВПС скинули на парашутах ополченцям, що захищають місто Кобані від бойовиків "Ісламського держави", стрілецьку зброю, боєприпаси та інше військове спорядження, повідомляє ВВС.

У загальній складності з повітря було скинуто 27 контейнерів. За словами представника Пентагону контр-адмірала Джона Кірбі, більша частина контейнерів потрапила за призначенням курдським ополченцям, які контролюють значну частину міста.

Пізніше командування США заявило, що один контейнер потрапив на територію, контрольовану бойовиками, але був знищений, щоб зброя не потрапила до рук до ворога.

Проте незабаром в інтернеті з'явився відеозапис, зроблений бойовиками "Ісламської держави", на якому вони демонструють зброю, імовірно скинуту американцями.

Контр-адмірал Кірбі заявив, що не береться визначити достовірність цього відеозапису, але й спростувати його він не зміг.

"Це явно схоже на вантаж, який був скинутий на парашутах, - визнав представник Пентагону, - так що я не став би повністю виключати таку можливість".