Американський журналіст, що заразився в Африці Еболою, одужав

Оператор телекомпанії NBC Ашока Мукпо повністю вилікувався хвороби, викликаної вірусом Ебола, і зможе покинути госпіталь в місті Омаха (штат Небраска), в якому він перебував протягом останніх двох тижнів

Про це повідомили представники цієї медичної установи, передає Еспресо.TV з посиланням на ТАСС

Для лікування тележурналіста, як повідомлялося раніше, застосовували експериментальний препарат Brincidofovir, розроблений американською компанією Chimerix. 

Мукпо заразився вірусом Ебола в Ліберії, про що стало відомо на початку жовтня. Після появи у нього симптомів хвороби він був негайно ізольований і незабаром доставлений для лікування в США. Трохи пізніше з Ліберії повернулися і його колеги. Вони були обстежені лікарями, які не виявили в них симптомів зараження цим вірусом. 

Також повідомляється, що стан медсестри Ніни Фем, що заразилася хворобою, що викликається вірусом Ебола від пацієнта в клініці Далласа (штат Техас), покращився з задовільного до хорошого. 
Вона заразилася, доглядаючи за громадянином Ліберії Томасом Дунканом, який став першою людиною на території США, у кого було діагностовано це небезпечне інфекційне захворювання. Він помер 8 жовтня.