Французьку нафтогазову компанію Total тимчасово очолять два керівники

Після трагічної загибелі генерального директора групи компаній Total в результаті авіакатастрофи в московському аеропорту "Внуково" тимчасово керувати компанією будуть її два топ-менеджери Патрік Пуйане і Тьєррі Демаре

Своє рішення рада директорів Total у середу ухвалила терміном на рік, передає Еспресо.TV з посиланням на  Укрінформ.

"Генеральний директор відділу нафтопереробки і нафтохімії Патрік Пуйане виконуватиме обов'язки генерального директора групи компаній Total під тимчасовим президентством Тьєррі Демаре", - зазначається у повідомленні.

Згідно з рішенням, після того, як Демаре досягне 70-річного віку наступного року, він поступиться президентським кріслом Патріку Пуйане. У прес-службі також заявляють, що Total дотримуватиметься нової стратегії концерну, визначеної наприкінці вересня. Перед групою компаній постає завдання подолати спад виробництва вуглеводнів, кризу нафтопереробної галузі в Європі і затримки за планами розвитку окремих проектів.

51-річний Патрік Пуйане є випускником політехнічної школи, гірським інженером, який з 2011 року обіймав посаду голови відділу нафтохімії і нафтопереробки Total.

Нагадаємо, 20 жовтня у московському аеропорту "Внуково-3" при зльоті літак Falcon 50 зіткнувся зі снігоприбиральною машиною: всі четверо людей на борту - три члени екіпажу і пасажир, президент французької групи компанії Total Крістоф де Маржері, - загинули.

СКР висунув кілька версій, чому сталася авіакатастрофа у "Внуково": пріоритетними вважаються помилка диспетчерів і дії снігоприбирача, також крах міг статися через помилку пілотів чи погані погодні умови. Керівником слідчої бригади щодо авіакатастрофи в московському аеропорту Внуково призначений старший слідчий з особливо важливих справ Михайло Гуревич, який свого часу займався з'ясуванням обставин катастрофи під Смоленськом Ту-154, на якому летів президент Польщі Лех Качиньський.

Крім Росії, розслідуванням авіакатастрофи під "Внуково" зайнялася Франція - всі четверо загиблих є громадянами цієї країни. Розслідування ведеться за статтею "Ненавмисне вбивство".