Гіркін лякає Путіна майбутньою військовою поразкою на Донбасі

Один із колишніх головних бойовиків терористичної ДНР Ігор Гіркін анонсував підготовку наступу збройних сил України на Донецьк

Відповідне відео звернення бойовика виклали в одній з груп бойовиків ВКонтакте, пише Еспресо.TV.

Він наголосив, що останніми днями українська армія різко активізувала діяльність своїх розвідувальних груп, а також артилерійські удари по позиціях бойовиків.

«Третя, зосереджена в районі Дебальцево, може нанести удар на Шахтарськ або глибше - на Червоний Луч і Антрацит, щоб вийти на кордон з Росією через найменш прикриті ополченням ДНР і ЛНР райони і відразу поставити її під контроль, відрізавши ополчення від будь-якого постачання. Якщо всі зібрані українською стороною сили будуть одночасно і рішуче кинуті в бій, то малочисельні, слабо озброєні і погано керовані частини ополчення без прямої російської допомоги будуть швидко розгромлені і Новоросія припинить своє існування, ледь народившись. Спираючись на наявні в моєму розпорядженні дані, а також інформацію і аналіз компетентних фахівців, прогнозую, що атака українських військ буде насамперед націлена на захоплення безпосередньо міст Донецьк і Макіївка, агломерація яких є найбільшою і найважливішою в регіоні», - розповідає Гіркін.

Він вважає, що завдання ВСУ - зайняти Донецьк або хоча б частину його до того, як російське керівництво прийме рішення втрутитися.

«Простіше кажучи, Київ вирішив ризикнути - швидко вдарити і тут же знову «замиритися», але вже на своїх умовах (або без Донецька, або зі столицею, розділеною лінією фронту, ні про який суверенітет Новоросії мови йти не може в принципі). Якщо даний план буде успішно реалізований, то це стане найбільшим військово-політичною поразкою Російської Федерації після 1991 року і спричинить серйозні внутрішньополітичні потрясіння», - повідомляє Гіркін.

Бойовик звернувся до до представників всіх російських служб, звернути увагу на плани української сторони і проінформувати Путіна про ймовірні наслідки їх реалізації.