Лідери "ЛНР" погрожують відстрілювати мародерів Козіцина

Незважаючи на укладене «перемир’я» між лідерами луганських бойовиків, керівники "ЛНР" погрожують відстрілювати «козаків» Козіцина

Про це в ефірі Еспресо.TV. повідомив співголова Громадської Ініціативи «Права справа» Дмитро Снєгирьов.

«У пана Мозгового постійно йдуть прикордонні сутички з «козицінськими». Місцеві польові командири зіткнулися з тими моментами, що росіяни намагаються диктувати умови і правила поведінки на території, які контролюються безпосередньо місцевими польовими командирами. Звідти вивозяться природні копалини. Станом на сьогоднішній день близько 500 тон вугілля вивезено. Подібна ситуація не влаштовує ні Мозгового, ні Дрьомова, ні Плотніцького, які уособлюють «ЛНР», - розповів активіст.

Він зазначив, що лідери луганських бойовиків не сприймають російський загін Козіцина.

«Більш того, є заява від  Дрьомова, Плотніцького, що на момент появи козаків Козиціна їх будуть розстрілювати як мародерів», - зазначив Снєгирьов.

Він констатує, що сьогодні на Луганщині немає лідирування російських та проросійських формувань. "Луганщина вже давно стала ареною протистояння між загонами Мозгового та проросійськими військом Донським, яке очолює Козицін. Більш того, прикордонне місто Швек, заявило, що не підтримує проросійське військо Донське. І якщо будуть посягання на території, контрольовані місцевими збройними формуваннями, буде вестися збройна боротьба. Це саме відбувається в місті Стаханов, яке контролює польовий командир Дрьомов. Ті міста, які контролюються цими командирами можна сказати, що там нема російської військової присутності", - повідомив активіст.

Коментуючи вчорашню зустріч лідерів луганських бойовиків, де було підписано «мирову», Снєгирьов зазначив, що Мозговий виступив в якості рупора. «Бо вчора відбувалася нарада польових командирів, а саме Мозгового, Дрьомова і Плотницького. Тому вчора Мозговий і висловив загальну думку польових командирів, які є виходцями саме тих міст», - сказав активіст.

«З боку бойовиків вже неодноразово лунали заяви, що давайте спочатку виженемо росіян, виступимо спільним фронтом, а потім вже будемо домовлятись про внутрішній устрій України», - додав він.

Нагадаємо, вчора глава терористичної організації «Луганська народна республіка» Ігор Плотницький, керівник «козачої національної гвардії» Всевеликого війська Донського Микола Козіцин і командир батальйону «Привид» Олексій Мозговий оголосили про «перемир’я».

Однак згодом активіст Дмитро Снєгирьов заявив, що незважаючи на  «перемир’я» поблизу Алчевська продовжуються збройні  зіткнення між «козаками» Козіцина і батальйоном «Привид» Мозгового.