ЛНР поновлює нарахування «комуналки» в Луганську

В Луганську з 15 жовтня 2014 року поновлено нарахування вартості з утримання будинку та прибудинкової території

Відповідна інформація з’явилася на офіційному сайті міської ради, пише Еспресо.TV.

«Адміністрація МКП «Центрожилком» інформує луганчан про те, що згідно Указу №18/01/10/14 від 10 жовтня 2014 року нарахування вартості з утримання будинку та прибудинкової території буде вироблятися з 15 жовтня 2014 року. Нарахування робитимуться згідно надаваних послуг по кожному житловому будинку», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, нарахування будуть зняті з технічного обслуговування ліфтів, диспетчеризації, електроенергії ліфтів, ВДО гарячого водопостачання. Також будуть проведені перерахунки за наступними послугами: внутрішньобудинкові обслуговування систем холодного водопостачання та водовідведення, центрального опалення, освітлення місць загального користування, прибирання прибудинкових територій, підготовка до сезонної експлуатації.

Крім того, в міськраді зазначають, що ОКП «Компанія «Луганськвода», Луганські електричні мережі і підприємство «Міськгаз» звертаються до абонентів, у яких встановлені прилади обліку холодної та гарячої води, електричні та газові лічильники з проханням передати фактичні показання водомірів станом на 15.10.2014 для правильного обліку надаваних послуг водопостачання та водовідведення. 

Підприємство «Компанія« Луганськвода» просить надати свідчення водомірів до 25.10.2014.

Нагадаємо, 7 липня Державне казначейство припинило перерахунки в Донецьк і Луганськ, а з 4 серпня управління Держказначейства в Луганській області було змушені припинити свою роботу. Таким чином жителі міста вже майже чотири місяці не отримують жодних виплат: зарплати працівникам бюджетної сфери, витрати на медикаменти, продукти харчування, енергоносії бюджетників, а також пенсії, соцвиплати, субвенції й дотації з державного бюджету.

14 жовтня Верховна Рада підтримала законопроект 4188а, який забороняє відключати від житлово-комунальних послуг та нараховувати штрафи за несвоєчасну оплату комуналки українців, які проживають в зоні АТО.