На Луганщині членам окружкомів погрожують розправою через участь у виборах

20 жовтня до Сєвєродонецького міськвідділку МВС надійшла серія заяв від членів ОВК №106 (центр – м. Сєвєродонецьк) і ОВК №112 (центр – м. Рубіжне) щодо погроз їх життю з боку невідомих осіб

Як повідомили Еспресо.TV в Громадянській Мережі ОПОРА, 18 жовтня до Сєвєродонецького міськвідділу міліції надійшла заява від одного з членів окружної виборчої комісії №112, яка знаходиться у м. Рубіжне про те, що на стаціонарний телефон окружної виборчої комісії, від невідомих осіб, на його адресу надходять погрози застосування насилля, якщо він буде приймати участь у засіданні комісії. Даний факт зареєстровано. Проводиться подальша перевірка.

 «Даним фактом займаються правоохоронні органи. Було кілька випадків погроз членам нашого ОВК в один і той же день. Але зараз нас охороняють і погрози більше не надходили» - розповідає один з членів ОВК №112.

 Того ж дня до Сєвєродонецького міськвідділу міліції надійшла заява від голови окружної виборчої комісії №106 Юрія Марьїна, про те, що на стаціонарний телефон окружної виборчої комісії, від невідомих осіб, на його адресу надходять погрози застосування насилля, якщо він буде приймати участь у засіданні комісії. Даний факт зареєстровано. Поводиться подальша перевірка.

«Даним питанням займається міліція. Такий факт був. Подробиць даного інциденту зараз не можу вам розповісти», - розповів Марьїн.

Керівник прес-служби Луганського Обласного Управління МВС Тетяна Погукай підтвердила інформацію, що за фактами погроз життю членів ОВК №106 і ОВК №112 відкрито кримінальну справу і проводиться розслідування правоохоронцями. Тетяна Погукай також зазначила, як тільки будуть результати за даною справою, громадськість буде проінформована про це.

Нагадаємо, що погроза життю іншої людини передбачає кримінальну відповідальність згідно ст. 129 п.1 Кримінального Кодексу України: «1. Погроза вбивством,  якщо були реальні підстави побоюватися здійснення цієї погрози, карається арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до двох років.