ОБСЄ спростувала використання касетних бомб українською армією

У моніторинговій місії ОБСЄ спростовують інформацію, яку оприлюднила у своєму звіті організація Human Rights Watch, щодо "застосування касетних боєприпасів" українськими силовиками

Про це заявив речник місії ОБСЄ в Україні Михайло Боцюрків у коментарі Deutsche Welle, передає "РБК-Украина"

"У нас близько 90 спостерігачів у Східній Україні. Якщо б ми щось подібне побачили, то ми б це зафіксували, однак на сьогодні такого не було. Все, що ми маємо сказати з боєприпасів або обстрілу, з'являється в наших щоденних звітах. До цього часу в наших звітах не було нічого про це", - зазначив Боцюрків .

Нагадаємо, Human Rights Watch стверджує, що її фахівці проводили спостереження протягом тижня в Донецьку і знайшли докази використання українськими військовими касетних боєприпасів.

У звіті правозахисної організації, зокрема, зазначено, що співробітник Міжнародного комітету Червоного Хреста був убитий під час атаки, в якій були застосовані ракети з касетними боєголовками. Ця інформація також не знайшла підтвердження. Представниця Червоного Хреста Анастасія Ісюк заявила, що в організації немає інформації про те, що її співробітник загинув саме в результаті обстрілу касетними снарядами.

Також спростували цю інформацію і у штабі АТО.