Політтехнолог: Human Rights Watch є жертвою інформаційної війни Росії

Неурядова організація, що займається моніторингом, розслідуванням і документуванням порушень прав людини Human Rights Watch також є жертвою інформаційної війни Росії

Таку думку в ефірі Еспресо.TV висловила політтехнолог Вікторія Подгорна.

"Міжнародні організації знаходяться в нових умовах гібридної війни і вся ця система знаходиться під інформаційним впливом Російської Федерації. Вони працюють так, як роблять це в інших країнах світу, але це неправильно в умовах цієї гібридної війни. Їх доповіді не спираються на достатню кількість фактів. З одного боку, їх не достатньо надають наші військові. З іншого боку ми бачимо, що деякі міжнародні організації не готові не вірити людям, які розповідають про якісь події, а насправді  це постановочні речі. Про це говорить і наше МВС, яке теж займається АТО",- розповіла Подгорна.

Головною ж причиною, чому ми програємо в інформаційній війни є те, що "Росія не соромиться брати відверту брехню і показувати її світу і впливати таким чином на думку Заходу".

Політтехнолог вважає, що є декілька способів впливати на інформаційну війну з Росією.

"По-перше наші силовики повинні надавати більш чіткі данні по всіх подіях і по-друге наші дипломати повинні працювати не тільки з офіційними міжнародними структурами, а й з такими великими громадськими організаціями як Human Rights Watch. Росіяни ж з ними тісно співпрацюють",- вважає вона.