Порошенко доручив звільнити заступника Генпрокурора і заступника голови МВС

Президент України Петро Порошенко провів нараду з керівниками силових відомств, під час якої доручив звільнити заступника Генерального прокурора та заступника Міністра внутрішніх справ

Про це повідомляє прес-служба Глави держави, передає Еспресо.TV.

Також Петро Порошенко доручив здійснити кадрові рішення щодо окремих посадовців Служби безпеки та інших силових відомств.

"Прошу протягом двох днів доповісти мені щодо ваших кадрових рішень про очищення від подібних кадрів, які на сьогоднішній день, на мою думку, не мають морального права представляти органи влади", - сказав Петро Порошенко.

"Нам потрібно дати додатковий поштовх, щоби продемонструвати, що країна готова жити по-новому", - наголосив Президент.

Нагадаємо, журналіст проекту "Наші гроші" Аліна Стрижак на початку вересня підготувала програму про заступників генпрокурора.

В одному із сюжетів ішлося про те, що родина Анатолія Даниленка, як стверджувала журналістка, вивела з державної власності 140 гектарів водойм поблизу сіл Хлепча та Солтанівка у Київській області.

23 вересня керівник проекту "Наші гроші" заявив, що журналістці погрожували.

24 вересня спікер Олександр Турчинов пообіцяв, що цей факт розслідують, а генпрокурор повинен призначити перевірку за звинуваченнями журналістів.

Своєю чергою, у Генпрокуратурі повідомили, що проведуть службове розслідування щодо інформації про привласнення заступником Генпрокурора Анатолієм Даниленком земельних ділянок у Київській області.