"Укроборонпром" перейде на стандарти НАТО

Державний концерн "Укроборонпром" перейде на стандарти озброєння Організації Північноатлантичного договору

Про це повідомила прес-служба концерну, передає Еспресо.TV із посиланням на УНІАН.

"Це європейська практика. По-перше, необхідне запозичення технологій, а по-друге - розуміння, хто виступатиме інвестором і яким буде державне замовлення", - цитує інформаційна служба першого заступника керівника "Укроборонпрому" Сергія Пінькаса. 

За його словами, техніка, яка перебуває на озброєнні української армії, виготовлена ще за радянських часів, тому використання стандартів НАТО сьогодні є пріоритетним завданням, вирішення якого дасть змогу переоснастити армію, суттєво підвищивши рівень обороноздатності держави.

За даними прес-служби, організація роботи за міжнародними стандартами - одна із стратегічних цілей розвитку "Укроборонпрому". 

У повідомленні також сказано, що на сьогодні близько 60 основних підприємств - учасників концерну, запроваджують систему управління якістю ISO 9001. Ці стандарти допоможуть структурувати менеджмент, фінанси, уніфікувати виробничі процеси, включаючи внутрішній аудит.

Найближчим часом "Укроборонпром" працюватиме як єдина корпоративна система європейського зразка, а наступним кроком стане перехід на стандарти НАТО у виробництві озброєння.

Раніше повідомлялося, що "Укроборонпром" до кінця року відремонтує військової техніки на 13 мдрд грн.

Крім того, концерн уклав контракт з міжнародними партнерами на суму $1,5 млрд.