Швеція заявляє про появу ще одного підводного човна

Швеція зафіксувала активність ще одного підводного човна у своїх територіальних водах

Про це повідомляє місцеве видання SVD з посиланням на представників Збройних сил Швеції, пише «Європейська правда».

"Я хочу повідомити, що було зафіксовано два об'єкти, про які повідомили цивільні, і ці спостереження достатньо цікаві, щоб почати роботу з вивчення ситуації", - повідомив адмірал Андерс Гренштад.

Він зазначив, що зараз на імовірному місці перебування об'єктів зосереджені значні сили флоту країни. Підозрілі об'єкти лежать на дні, не рухаються на відстані кількасот метрів один від одного. 

У свою чергу, головнокомандувач збройними силами Швеції Сверкера Горансон пообіцяв застосувати військову силу, якщо буде знайдений новий підводний човен.

"Я не заздрю тим, хто зараз перебуває там у наших територіальних водах. І я вважаю цілком доцільним вжити військову силу", - заявив Горансон.

Наразі офіційні особи уникають називати країну, підводний човен якої шукають поблизу Стокгольма. 

Нагадаємо, у п’ятницю шведські війська розпочали масштабну розвідувальну операцію в Балтійському морі за 50 кілометрів від Стокгольму з пошуку "іноземної підводної активності".

Як повідомляють шведські ЗМІ, розвідувальна операція розпочалася після того, як Національне управління радіозахисту Міноборони Швеції виявило радіосигнал російською мовою.

У понеділок російська агенція "РИА Новости" поширила заяву неназваного джерела з міноборони Росії, за словами якого субмарина, яку Швеція шукає в своїх водах, може належати ВМС Нідерландів. У Міноборони Нідерландів такі звинувачення російських колег відкинули.

У понеділок військові кораблі ВМС Швеції оточили бухту, де ймовірно перебуває іноземний підводний човен, а у вівторок закрила повітряний простір над Стокгольмським архіпелагом через продовження пошуків невідомої субмарини.

21 жовтня у мережі також з’явилися фото невідомого підводного човна, навколо якого спалахнув скандал останніми днями.