Україна має подолати "спадщину" Януковича, - Світовий конгрес українців

Голова спостережної місії Світового конгресу українців Петро Штик заявив, що Україна має впоратися з "реальністю", яка склалася після втечі екс-президента Віктора Януковича

Про це він сказав в ефірі Еспресо.TV

За словами представника Світового конгресу українців (СКУ), Україна повинна подолати присутність поплічників колишнього президента Віктора Януковича у владі

"Я думаю, що кожна країна має свої реальності. Я думаю, що це є в кожній країні, є свій закон, свої права і кожна країна має в тій реальності жити, поки що в Україні це є реальність і Україна має з цим справлятися", - зазначив Петро Штик. 

Крім того, представник СКУ розповів про роботу його спостережної місії під час виборів в Україні.

"Наша місія це є волонтерська місія, всі наші спостерігачі приїздять за свої кошти в Україну, вона короткострокова. В нас не було поки що спостерігачів, які спостерігали за виборами, ми спостерігатимемо за ними саме під час виборів",- сказав Петро Штик і додав,що сам він працюватиме в штабі Світового конгресу.

Також за його словами, волонтери-спостерігачі почали моніторити виборчий процес в Україні завчасно. 

"Наш колл-центр зв’язуватиметься з нашими спостерігачами по всій країні. 8 жовтня почали тут роботу.
Я чесно мужу сказати, я буду готовий висновки зробити в понеділок після виборів, поки що ми дивимося на цей процес. Ми не можемо поки що дати оцінку виборів, це було б несправедливо для цього процесу", - зазначив він.