У МВС радять ГПУ звернутись до Ізраїлю про видачу Україні Ставицького

Радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко прокоментував інформацію про надання Едуарду Ставицькому громадянства Ізраїлю

"Держава Ізраїль за незрозуміло які заслуги видала громадянство громадянину Ставицькому - колишньому міністру палива та енергетики, тому самому у якого на "чорний день" було припасено декілька мільйонів доларів і десятки кілограмів золота вилучених при обшуку", - написав він на своїй сторінці у "Фейсбуці", передає Еспресо.TV

"Чому Ізраїль? Мабуть команда Януковича дійшла висновку, що в Росії їх роздягнуть рано чи пізно місцеві корумповані силовики а в Ізраїлі воно спокійніше буде", - написав він.

Радник Авакова також додав, що кращим доказом того, що "Ставицький та інші негідники в Україні поза законом, - буде звернення ГПУ про видачу Україні Едуарда Ставицького".

Як відомо, в Україні екс-глава Міненерго оголошений в розшук. Ставицький проходить по кримінальній справі щодо осіб з вищого керівництва держави за статтями "привласнення, розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах", а також "легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом".

Раніше повідомлялося, що при обшуку місць проживання екс-міністра енергетики правоохоронці вилучили 4,8 млн доларів і 42 кг золота.