У наступному раунді переговорів можна буде досягти компромісу, - енергетичний експерт

Співголова Фонду енергетичних стратегій Дмитро Марунич вважає, що на черговому раунді переговорів між Україною, Росією і ЄС стосовно газу, який відбудеться 29 жовтня, сторони досягнуть компромісу

Таку думку він висловив в ефірі Еспресо.TV

Експерт зазначив, що Україні важко буде пройти зимовий період без домовленостей з Росією. 

"Проблеми можуть виникнути об’єктивно з причини дефіциту природного газу і електроенергії, який може бути викликаний дефіцитом вугілля. Нажаль ці дві об’єктивних причини, які можуть ускладнити проходження опалювального сезону, досі України з таким не стикалася", - зауважив він і водночас висловив сподівання, що сторони зможуть зняти розбіжності і 29 жовтня підписати тимчасову угоду про постачання газу взимку. 

"Сторони фактично узгодили всі ключові питання і можуть розблокувати постачання російського газу в Україну. Без цього нам буде важко пройти опалювальний сезон. 

Я налаштований більш оптимістично і на мою думку на наступному раунді переговорів можна буде досягти компромісу", - сказав Марунич. 

Нагадаємо, 21 жовтня у Брюселі відбулись переговори в тристоронньому форматі Україна-ЄС-РФ.

По їх закінченні єврокомісар Еттінгер та російський міністр енергетики Новак заявили, що сторони близькі до підписання угоди про тимчасове постачання газу взимку за ціною $385.

Церемонія підписання може відбутися 29 жовтня.