У "Лукойлі" попередили про можливість обвалу видобутку нафти в Росії

Видобуток нафти в Росії до 2017 року може скоротитися на 25-70 мільйонів тонн через виснаження родовищ у Західному Сибіру і недостатнє фінансування буріння нових родовищ

Про це сказав віце-президент "Лукойла" Леонід Федун, виступаючи на нафтогазовому форумі, передає Еспресо.TV з посиланням на Цензор.НЕТ.

"Високі темпи падіння видобутку нафти на перехідному фонді свердловин обмежують зростання видобутку в Росії. Падіння видобутку на перехідному фонді необхідно компенсувати новим бурінням", - цитує  REUTERS доповідь віце-президента компанії.

Федун також повідомив, що приріст запасів "Лукойла" за підсумками 2014 року "буде більшим як 100 відсотків", а рівень видобутку нафти компанії збережеться або трохи зросте 2014 року і стабілізується 2015 року.

За його прогнозом, рівень світової ціни на нафту до кінця 2014 року становитиме $80-90 за баррель і утримається у цьому діапазоні наступного року.

Нагадаємо, криза у відносинах із Заходом через Україну закрила російським компаніям доступ до новітніх нафтовидобувних технологій і ринку капіталу, а зниження міжнародних цін на нафту ставить під удар інвестиції в галузь. Зокрема, державна нафтова корпорація "Роснефть" попросила більше двох трильйонів рублів із ​​російського національного резерву для допомоги з фінансовим становищем компанії, яке похитнулося від санкцій Заходу