У Росії заявили, що будуть "дистанційно" слідкувати за виборами в Україні

Російський ЦВК буде "дистанційно" спостерігати за парламентськими виборами в Україні

Про це заявив голова Центральної виборчої комісії Росії Володимир Чуров у середу, передає Еспресо.TV з посиланням на "Інтерфакс"

"Нас цікавить питання явки виборців, формування списків виборців, відкриття і закриття виборчих дільниць, підрахунок голосів", - уточнив Чуров. 

Крім того, за його словами, російські спостерігачі сподіваються отримати докладний звіт від місії ОБСЄ, яка вже стала до роботи на Україні. 

Глава ЦВК так описав процес дистанційного моніторингу: "Спочатку група студентів, які володіють мовою відповідної держави, за певною методикою збирає інформацію з офіційних сайтів, сайтів громадських організацій, засобів масової інформації, і за підготовленою схемою сортують кожен факт. Потім йде експертна обробка і публікується звіт. Ми порівнюємо, як організовані вибори в цій державі, беремо звідти те, що корисно, і намагаємося не робити помилок, допущених на цих виборах". 

Чуров також повідомив, що спостерігачі від РФ вже проводили дистанційне спостереження за виборами президента США в 2012 році і за виборами в Бундестаг в 2013 році. 

Нагадаємо, позачергові парламентські вибори в Україні заплановані на 26 жовтня.