Єврокомісія отримала від Росії новий список заборонених на ввезення продуктів

Єврокомісія повідомила, що отримала від російської влади "короткий список нових продуктів тваринного походження", які забороняються до ввезення в Росію

З відповідною заявою виступив сьогодні в Брюсселі представник Єврокомісії Фредерік Вінсент, передає ТАСС

"Російська влада минулого тижня надіслали список нових продуктів тваринного походження, які забороняються до ввезення. Ми в даний час вивчаємо його і намагаємося знайти проблеми, які виявлені російськими санітарними властями", - сказав він, зазначивши, що якість європейських продуктів - одна з найбільш найвищих у світі. 

Вінсент додав, що новий список - короткий, але він, тим не менш, вдарить по сільськогосподарській сфері країн ЄС.

"Після його вивчення ми зможемо визначити, який збиток і яким країнам буде завдано", - зазначив представник ЄК. 

"Йдеться про список продуктів, про які ми повідомляли раніше. В нього входять субпродукти і жири", - пояснив ТАСС помічник керівника Федеральної служби з ветеринарного і фітосанітарного нагляду Росії Олексій Алексєєнко. 

Раніше, 21 жовтня набула чинності заборона на імпорт до Росії яловичих субродуктов, тримминга (м'ясна обрізь), м'ясо-кісткового борошна та яловичого, свинячого та пташиного жиру. Россільгоспнагляд ввів це обмеження через претензії до якості та безпеки такої продукції, що надходить в РФ з країн Євросоюзу, це рішення не пов'язане з діями у відповідь продовольчими санкціями Росії.