«ЗАСТУП» захистив інтереси селян, котрі здають молоко

У межах благодійного проекту «Добра справа», ініційованого «ЗАСТУПом», громада села Кіндратівка із Сумської області отримала ультразвуковий аналізатор молока. Відтепер недобросовісні перекупники не зможуть обманювати селян, що здають молоко

Із 20 жовтня в селі Кіндратівка селяни, а не перекупники, будуть диктувати ціни на молоко. Внаслідок благодійної акції активістів «ЗАСТУПу», громада одержала ультразвуковий аналізатор молока, який визначає щільність, вміст білків і жирів у молоці.
 
«У моєму господарстві 2 корови, які дають добре молоко. Але щоразу, скуповуючи продукцію, перекупники казали, що молоко недостатньо жирне. І занижували ціну до 2,10 гривень/літр. З появою аналізатора їм більше не вдасться дурити людей», — каже жителька села пані Людмила.
 
Для тестування апарата на базі місцевого підприємства зібралися замалим не всі жителі Кіндратівки.


 
«Селяни часто опиняються в ситуації, коли їх дурять молочні комбінати: цинічно занижують жирність продукту, щоб заплатити меншу ціну. Ультразвуковий аналізатор молока дозволить людям захистити свої права та підтвердити якість молока», — пояснив активіст «ЗАСТУПу» Анатолій Кривоший.


 
На зібранні громади вирішили, що ультразвуковий аналізатор молока буде знаходитися в сільській раді. Молоко тестуватиме лаборант із фермерського господарства, він також видаватиме відповідні довідки селянам.
 
«Ми дуже вдячні «ЗАСТУПу», адже відтепер громада зможе обстояти право на чесну ціну», — сказала в. о. сільського голови Кіндратівки Світлана Чишенко.
 
Активісти «ЗАСТУПа» планують продовжити благодійну акцію, яка допоможе сільгоспвиробникам захисти свою права, ще у восьми сільських громадах Сумщини.