Жадан виступить на підтримку культури Донбасу

У рамках національного форуму "ДОНКУЛЬТ – мистецькі надра", що розпочне діяльність 29 жовтня, відбудеться концерт культового українського письменника Сергія Жадана та харківського гурту "Собаки в космосі"

Під час цього заходу київській публіці буде презентуватований новий альбом "Бийся за неї". Про це повідомляє Cultprostir.

Послухати соціальну лірику, покладу на ска-панк, можна буде 1 листопада о 19:30 у музеї "Духовні скарби України". Про ідейне підґрунтя виступу Cultprostir розповіла Ірина Славінська, координаторка літературної програми "ДОНКУЛЬТУ", журналістка "Громадського радіо": "Сергій Жадан народився в Старобільську. Але близьким до культури Донбасу Сергія Жадана робить не місце народження. Те, про що говорить, пише і співає Жадан, є важливим для всієї України загалом. Але особливо близькі ці слова до ландшафту невеликих містечок і спальних районів, до голосів звичайних соціально незахищених дівчат і хлопців. І це не тільки шахтарі чи робітники. Це всі ми. Котрі не забувають про соціальне походження".

Нагадаємо, альбом "Бийся за неї" вийшов як книга-комікс у видавництві Meridian Czernowitz в серпні цього року.