Фільм про Майдан може отримати російську премію

За результатами першого туру стрічка увійшла до вісімки кращих у свої категорії

Український документальний альманах «Чорний зошит Майдану» за рішенням журі першого туру увійшов до списку робіт для голосування журі російської 15-ої Національної премії «Лавровая ветвь-2014» в номінації «Кращий неігровий повнометражний телевізійний фільм». Про це повідомляє ПРО з посиланням на дирекцію АНО «Премія ЛАВР».

Цього року на здобуття премії було висунуто рекордну кількість фільмів і програм усіма федеральними телеканалами Росії, а також основними студіями Москви і регіонів Росії. В конкурсі взяли участь фільми, зняті російською мовою в Німеччині, Франції, Латвії, Нідерландах, Білорусі, Естонії та інших країнах.

Трійки фіналістів будуть оголошені 24 листопада. Урочиста церемонія вручення премії відбудеться 17 грудня. 

Як повідомляє російське Інтернет-видання ovideo.ru, документальний альманах «Чорний зошит Майдану» знятий студентами 2-го режисерського курсу Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І.К. Карпенко-Карого протягом чотирьох місяців.

Премія «Лавровая ветвь» в галузі неігрового кіно та телебачення заснована 2000 року низкою відомих російських документалістів, телевізійників та громадських діячів, серед яких Віталій Манський, Андрій Разбаш, Сергій Мірошніченко, Манана Асламазян та інші.