Ілларіонов: Путін поверне Януковича Україні тільки тоді, коли остаточно програє

Шанси на те, що Віктор Янукович і наближені до нього чиновники будуть арештовані, невеликі

Таку думку висловив колишній радник російського президента Андрій Ілларіонов, передає Еспресо.TV з посиланням на «ГОРДОН»

«Такий шанс існує, хоча він не дуже високий. Він реально існує в тому випадку, якщо Україні вдасться відстояти свій суверенітет і свою незалежність, відбити ті атаки, які здійснюються на неї з боку Росії, які при певному розвитку подій можуть призвести до зміни політичної влади в Росії. Коли це станеться, Віктор Федорович, поза всяким сумнівом, повернеться на Батьківщину», – сказав експерт.

Ілларіонов вважає, що путінський план з дестабілізації України ще не завершений і, швидше за все, пізно восени або взимку він отримає нові грані і вийде на новий рівень. 

«Володимиру Путіну дуже важливо мати в запасі таку карту, як колишній президент Янукович. Оскільки Путін сподівається, що в результаті очікуваної ним економічної кризи, можливого дефолту і нової політичної кризи в Україні може відбутися повалення або відсторонення нинішнього президента Порошенка від влади, то, в умовах політичного хаосу, пропозиція Путіним колишнього президента Януковича може виявитися вирішальним фактором для встановлення контролю над усією Україною або частиною України», – сказав експерт.

«Виходячи з тих планів, які будуються, виходячи з цілого ряду умов і припущень чи відбудеться це так, як планує і сподівається Володимир Путін, зараз невідомо. Але він людина дуже завбачлива, що зберігає дуже велику кількість різних карт на різні випадки розвитку подій. І просто так відмовлятися від такого активу, як він вважає, як колишній президент Янукович, для нього було б нерозумним», – сказав Ілларіонов.