Кількість жертв лихоманки Ебола наближається до 5 тис

Кількість померлих від лихоманки Ебола зросла з 15 жовтня на 322 і становить вже 4877 із майже десяти тисяч захворілих

Нові цифри оприлюднила в середу Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ), передає Еспресо.TV з посиланням на «Радіо Свобода».

ВООЗ постійно підкреслює, що різке зростання кількості зареєстрованих випадків захворювання і летальних випадків не означає, що це сталося саме за вказаний період часу. Це говорить лише про те, що підрахунок ведеться занадто повільно через складні місцеві умови в епіцентрі епідемії - в країнах Західної Африки. 

ВООЗ поділяє 7 країн, де зареєстровані випадки захворювання, на 2 групи. В першу входять найбільш постраждалі від лихоманки Ебола Ліберія, Сьєрра-Леоне і Гвінея. 

Друга група включає менш постраждалі - Сенегал, Нігерію, Іспанію та США. У перших двох державах минулої п'ятниці і понеділка було оголошено, що епідемія закінчилася. В Іспанії ситуація визначиться через 42 дня - після закінчення подвійного інкубаційного періоду з моменту одужання останнього з хворих. На території США від вірусу Ебола помер лікар, який приїхав з Ліберії, ще хворіють дві медсестри, які працювали там же. 

Найбільш постраждалою від епідемії групою стали працівники охорони здоров'я - з 433 хворих померли 244.