Московських підприємців тролять футболками з Путіним

Московські підприємця отримують листи начебто „від імені адміністрації президента”, в яких їм пропонують купити футболки з портретом Путіна, щоб взяти участь в «ідеологічній суспільної трансформації».

«Шановний N, в силу останніх подій, а саме історичного повернення Криму до складу ісконно російських земель, в Раді при Президенті вважають, що ця подія недостатньо повно відображено на рівні суб'єктів Російської федерації, зокрема, Москви. Відповідно з цим зараз ми визначаємо найбільш значущі компанії в московському регіоні і розраховуємо на тісну роботу в досягненні загальних державних цілей і завдань, - цитує один з таких листів Znak. - Зараз особливо актуальними є футболки з зображенням Президента нашої країни В. В. Путіна на тлі кримських подій... Тому вважаємо корисним запропонувати Вашому підприємству придбати у нас партію футболок. Вся наша робота з регіонами доводиться до відома Адміністрації Президента РФ, всі дані по компаніях, які співпрацюють або не співпрацюють з нами, також передаються в Адміністрацію Президента РФ. Прошу Вас повідомити необхідну кількість футболок найближчим часом ».

Спам стилізований під відсканований лист з адміністрації президента, в «шапці» в якості відправника значиться «Адміністрація президента Російської федерації, Координаційна рада з реалізації пріоритетних національних проектів і демографічної політики, комітет із взаємодії з бізнесом, державними структурами, ідеологічної та інформаційної політики», підписана лист якимось «головою комітету» А.А. Сєровим. Така рада дійсно існує, її очолює особисто Володимир Путін, також до нього входять, наприклад, прем'єр-міністр Дмитро Медведєв, уповноважений з прав дитини Павло Астахов, віце-прем'єр Ольга Голодець, віце-прем'єр Аркадій Дворкович та інші. Сєрова в складі ради немає, і ніяку комерційну діяльність рада не веде.

 Нагадаємо, раніше в ГУМі з'явився магазин, де за 1200 рублів можна купити футболку з зображенням Путіна. Його відкриття супроводжувалося масованою інформаційною підтримкою і висвітлювалося федеральними телеканалами.