Ми закликали мажоритарників об’єднатися проти одіозних політиків, але ми не можемо допомогти всім, - журналісти

В Україні є безліч одномандатних округів, де одіозні політики, які представляли владу при Януковичі, перемагають через те, що кандидати від демократичних сил не змогли домовитися про підтримку одне одного

Зокрема, втручання ззовні знадобилося в окрузі №102 Кіровоградській області, де балотується скандально відомий екс-секретар Київради та соратник Леоніда Черновецького Олесь Довгий, передає Еспресо.TV.

Тут демократичні сили не змогли узгодити єдиного кандидата, і в справу втрутилися політичні журналісти-кандидати в народні депутати від партії «Блок Петра Порошенка», які поставили собі завдання не допустити перемоги Довгого і організували кампанію «За чесні вибори в окрузі №102».

У результаті, їм вдалося визначити найбільш прохідного кандидата Андрія Лавруся, який не є висуванцем БПП, і навіть заручитися підтримкою лідерів партії «Блок Петра Порошенка». Тепер в цьому окрузі є надія на те, що одіозний політик не пройде в парламент.

«Після того як партії не змогли узгодити єдиних кандидатів у всіх округах, ми кинули клич робити це самостійно. Десь до нас прислухалися. Десь домовитися не змогли. Погано звичайно, що не змогли, але ми не можемо бути всюди», - каже активіст.

Один із таких округів, де демократичні кандидати не домовилися, а громадські активісти підштовхують до такого кроку - округ №177 в Харківській області. Тут активісти майдану Ізюма і Куп'янська вимагають від Олега Лущика, кандидата від «Блоку Петра Порошенка» та Андрія Ровчака, що його підтримує «Народний фронт», домовитися між собою, заради перемоги одного з них над представником старої влади екс-регіоналом Віктором Остапчуком. Колишнього члена фракції Партії регіонів, який голосував за всі скандальні закони, зокрема і за «диктаторські закони 16 січня».

Активісти запропонували обом кандидатам публічно домовитися, про те хто з них зніметься на користь іншого. Погодився тільки один - Олег Лущик. Тимчасом як Андрій Ровчак відмовився навіть розмовляти про це і сховався від активістів Автомайдану, які шукали зустрічі з ним у всіх його штабах і у нього вдома.