Новий альбом Pink Floyd побив рекорд за кількістю попередніх замовлень на Амазон

Альбом британської рок-групи Pink Floyd "The Endless River" очолив лист найбільш очікуваних музичних новинок і побив усі рекорди за кількістю попередніх замовлень в інтернет-магазині Amazon

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на британські видання.

Таким чином, платівка, вихід якої відбудеться приблизно через два тижні, вже обігнала за популярністю альбом групи Coldplay "Ghost Stories" і  альбомом, який найбільше замовляють "Midnight Memories" групи One Direction, який вийшов у 2013 році.

Раніше учасники Pink Floyd підтвердили, що майбутній диск стане останнім в історії колективу. "Це буде останнє наше творіння", - зазначили барабанщик Нік Мейсон і гітарист Девід Гілмор.

Новий альбом, складений з композицій, записаних в 1993 році для диска "The Division Bell", але не ввійшли в нього, надійде в продаж 10 листопада.

Британська група Pink Floyd розкрила деталі свого першого за останні 20 років альбому

"The Endless River" включає 17 інструментальних композицій (одна з них записана за участю британського вченого Стівена Хокінга, голос якого з'явиться у пісні "Talkin` Hawkin") і одну пісню "Louder Than Words". Автором тексту стала дружина Гілмора Поллі Семсон.

Британська група Pink Floyd, знаменита своїми філософськими текстами, музичними експериментами, інноваційним оформленням пластинок і грандіозними шоу, утворилася в 1965 році. За час свого існування колектив записав 14 студійних альбомів, які були продані тиражем більше 200 млн копій по всьому світу. У 1994 році команда розпалася, проте в 2005 році знову зібралася, щоб відіграти останній виступ у класичному складі.