Порошенко підписав пакет антикорупційних законів

Президент України Петро Порошенко підписав закони по боротьбі з корупцією

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу глави держави.

Зокрема, йдеться про закони  "Про Національне антикорупційне бюро України", "Про запобігання корупції", "Про основи антикорупційної політики в Україні (Антикорупційна стратегія) на 2014-2017 роки" та "Про внесення змін до деяких законодавчих актів з визначення кінцевих вигодонабувачів юридичних осіб та публічних діячів ".

У прес-службі президента зазначили, що, зокрема, закон "Про Національне антикорупційне бюро України" передбачає створення спеціального державного правоохоронного органу, завданням якого є протидія кримінальним корупційним правопорушенням, вчиненим вищими посадовими особами, які становлять загрозу національній безпеці.

Закон України "Про запобігання корупції" передбачає комплексне реформування системи протидії корупції відповідно до міжнародних стандартів і, зокрема, передбачається створення Національної комісії з питань запобігання корупції.

Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення кінцевих вигодонабувачів юридичних осіб та публічних діячів" встановлює механізм виявлення фізичної особи - кінцевого бенефіціарного юридичної особи, а також вільного доступу до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Закон України "Про засади державної антикорупційної політики в Україні (Антикорупційна стратегія) на 2014-2017 роки" передбачає визначення комплексу першочергових заходів, спрямованих на зменшення рівня корупції в Україні і формування бази для подальших антикорупційних реформ.

Нагадаємо, зазначені документи були ухвалені Верховною Радою 14 жовтня.