Порошенко зажадав пояснень щодо Кисельова, а СБУ вибачився перед журналістом

Президент України Петро Порошенко вимагає у відповідних органів пояснення причин заборони на в'їзд в Україну журналісту Євгену Кисельову

Про це глава держави заявив на брифінгу в Одесі, передає Еспресо.TV

"Причини введення заборони мною затребувані", - сказав він, розкритикувавши введення такої заборони і додав: "Мені щойно доповіли, що заборона на його в'їзд була скасована".

Своєю чергою, Голова СБУ Валентин Наливайченко зателефонував журналісту та вибачився за “технічні непорозуміння” на кордоні.

Про це в ефірі телеканалу “Інтер” сказав сам Кисельов.

“До Держприкордонної служби в мене претензій немає — вони поводили себе дуже коректно. Вони зазначили, що виконували розпорядження деякого неназваного уповноваженого законом державного відомства України, яке розпорядилося більше не допускати в Україну громадянина Євгена Кисельова”, — сказав Кисельов.

Він зазначає, що назва такого відомства, яке надало розпорядження Держприкордонслужбі, поки що не відома. Журналіст виключив, що його могли сплутати з російським журналістом Дмитром Кисельовим.

“Єдине, що можу сказати — особисто голова СБУ Валентин Наливайченко мені зателефонував та вибачився. Він сказав, що це було непорозуміння, технічне питання, що мене переплутали з іншим Євгеном Кисельовим. Всяке буває”, — зазначив він.

Нагадаємо, журналіста і телеведучого Євгена Кисельова не пустили на територію України. Він перебував у кімнаті для депортованих в аеропорту “Бориспіль”. Пізніше, інцидент було залагоджено.