СБУ на вимогу Порошенка розслідуватиме діяльність одеських силовиків щодо їх сприяння контрабанді

Президент України Петро Порошенко заявив, що контрабанді сприяють самі представники силових структур України

Як передає кореспондент УНІАН, про це глава держави сказав на нараді з представниками силових структур в Одесі, передає Еспресо.TV

"Я заявляю: діє організована злочинна група", - відзначив президент. 

Він висунув вимогу, щоб у зв`язку з цим Служба Безпеки України і управління "К" вжило відповідних заходів. 

Про це Порошенко сказав після того, як перший заступник голови СБУ — начальник головного управління боротьби з корупцією і організованою злочинністю Центрального управління СБУ Юрій Артюхов заявив, що управлінню СБУ в Одеській області не вистачає людських ресурсів для вирішень проблеми контрабанди з Придністров`я. 

Зокрема, Артюхов заявив, що вантажопотік з боку України на територію Придністров`я "продовжує йти, а виходу фактично не має". 

Порошенко заявив, що 200 км кордону з придністровською ділянкою оснащено системою управління кордоном, є "повна можливість закрити "зеленку". 

"Єдине, коли вони перетинають кордон, це коли прикордонники відкривають за хабар кордон. Без митного контролю, у змові з митниками. І відеокамери це чітко фіксують, тільки нікому ці кадри дивитися. Цей час закінчився. Ці всі схеми – секрет Полішинеля. І не думайте, що у президента до цього не дійшли руки", - сказав Порошенко.

Він також відзначив, що, коли на кордоні з Придністров`ям якось перекривають контрабанду сигарет, вона заходить через порт "Жовтневий".

"Назви кораблів у президента є, а у вас немає", - сказав Порошенко, підкресливши бездіяльність митного контролю.