Путін хоче, щоб спортивні росіяни пішли в армію та завоювали весь світ

Президент Росії Володимир Путін хоче, щоб кожен росіянин займався спортом з єдиною метою - бути хорошим солдатом

Про це повідомляє Еспресо.TV, з посиланням на "Р-Спорт".

В четвер у Сочі президент Росії зустрівся з членами Асоціації студентських спортивних клубів, які зараз здають в олімпійській столиці 2014 року "студзалік", багато в чому аналогічний формату нещодавно відродженого комплексу ГТО.

"Мені хочеться робити наголос саме на військову складову, і вона важлива, але, безумовно, ще важливіше - це здоров'я нації. Надзвичайно важлива річ в умовах сучасного розвитку економіки, соціальної сфери, безумовно, вигравати будуть ті держави в потужній конкурентній боротьбі, яка завжди була чинником міжнародного життя. І зараз це посилюється - будуть вигравати ті, які приділяють особливу увагу гуманітарній складовій: охорона здоров'я, спорт, наука, освіта ", - сказав Путін.

Говорячи про військову складову масових занять спортом, Путін розповів, що напередодні читав архівні матеріали Міноборони, зокрема, звіти про наради за підсумками великих військових конфліктів.

"Один з воєначальників, виступаючи в 1940 році (сказав): "На жаль, наші солдати неповороткі, швидко видихаються і погано підготовлені. Потрібно негайно розгорнути масові заняття фізичною культурою і спортом по всій країні", - розповів Путін.

За півтора року Асоціація студентських спортивних клубів Росії відкрила 49 регіональних відділень і 79 студентських клубів. В планах - створення клубів ще в 120 вузах Росії.