Сєчін обіцяє „підняти рейтинг Росії”, якщо пенсії росіян віддадуть „Роснефті”

Виділення компанії „Роснефть” коштів з Фонду національного добробуту позитивно позначиться на суверенному рейтингу Росії.

Про це повідомив глава компанії Ігор Сєчін, - передає Newsru.

Напередодні „Роснефть” офіційно подала заявку на „пенсійні гроші” з ФНБ. Нафтова компанія, яку очолює давній соратник президента Путіна Ігор Сечин, обгрунтувала потребу в держдопомоги санкціями Заходу.

„Як я вже говорив, виділення коштів дасть мультіплекатівний ефект для всієї економіки країни, - вважає Сєчін. - Ці кошти нададуть позитивний вплив на розвиток внутрішньої економіки Росії, а не на розвиток світової економіки”.

Віце-президент міжнародного рейтингового агентства Moody’s Investors Service, старший аналітик групи оцінки суверенних ризиків Торстен Нестманн далекий від оптимізму Сєчіна: „49 млрд доларів - дуже велика сума. Весь ФНБ зараз становить близько 80 млрд. Виходить, що 49 млрд - тільки на одну компанію? А що ж тоді залишається на всю іншу країну? Це значить, що зростають ризики для економіки і ризики для рейтингу Росії”, - сказав Нестманн на конференції Moody’s в Москві.