У київських аеропортах посилили санітарний контроль через Еболу

У київських аеропортах ввели додатковий санітарний контроль через лихоманку Ебола

Про це повідомив заступник голови КМДА з питань охорони здоров'я та соціального захисту Михайло Радуцький, передає Еспресо.TV з посиланням на «Кореспондент».

"Для людей, які прилітають в Україну з інших країн, введений додатковий санітарний контроль, додатково надані речі для лікарів і працівників аеропортів. Там постійно чергують представники санітарно-епідеміологічної служби. У випадку якщо буде підозра зараження лихоманкою або іншими небезпечними захворюваннями, включається процес локалізації", - розповів Радуцький.

За його словами, в такому випадку представник санітарної служби зустрічає літак, і якщо він бачить якусь підозру, тоді вже підключається працівник аеропорту разом з лікарем і представником правоохоронних органів і виводять цього пасажира, щоб підключити його до перевірки.

У свою чергу, мер Києва Віталій Кличко додав, що столична влада вживає превентивні заходи і проводить навчально-тренувальні заняття для медиків у зв`язку з новою загрозою, передає прес-служба КМДА.

 «Зараз у Києві відбуваються навчання-тренування на випадок поширення лихоманки Ебола. ..До нашого міста кожного дня з-за кордону прибуває більше 5 тисяч людей. І ми повинні бути готовими у випадку виявлення такої хвороби негайно реагувати, щоби її поширення не відбулося. Краще зробити превентивні заходи, ніж потім лікувати. Тим більше на сьогодні немає ліків, які гарантують одужання від цієї лихоманки», - сказав Кличко.

Він також поінформував, що на сьогодні підготовлене інфекційне відділення Олександрівської клінічної лікарні та дитяча лікарня №1 на випадок виявлення лихоманки. У наявності для госпіталізації 132 ліжка.

Нагадаємо, за даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, кількість померлих від смертельної лихоманки Ебола збільшилася до 4 тисяч 877 осіб.

В Україні випадки захворювання лихоманкою Ебола поки не виявлені.