В Москві збираються заблукати 30 тисяч ультраправих та шовіністів

Мерія Москви відмовилася погодити проведення щорічного «Русского маршу» 4 листопада у столиці, повідомляють організатори

За їх словами, влада звинуватила організаторів в нездатності самостійно визначитися з місцем проведення акції на тій підставі, що в заявці було вказано більше десяти можливих маршрутів. Націоналісти натомість обіцяють «здивувати мерію», повідомляє Gazeta.ru.

За словами лідер руху «Русские» Дмитра Дьомушкіна, спочатку планувалося влаштувати ходу в центрі міста: від Пушкінської площі до проспекту Академіка Сахарова, а не на околиці міста, де акція проходила в останні роки. Максимальна заявлена ​​чисельність учасників маршу - 30 тис. осіб. Головні теми акції - вимога «надати російському народу статус державотворчого» і прийняти «ефективні заходи в боротьбі проти нелегальної міграції». Однак 7 жовтня мерія відмовила націоналістам на акцію в центрі.

Два дні тому організатори спробували щастя вдруге. В заявці були вказані вже більше десятка можливих маршрутів ходи, в тому числі по Люблінській набережній, Бульварному кільцю до проспекту Сахарова, а також в районі вулиці Трубної.

«Власті Москви сьогодні вранці зателефонували мені і сказали, що вони відмовляються розглядати всі наші заявки, тому що в них вказано відразу кілька маршрутів. Це якесь ноу-хау: раніше, всі останні десять років їх влаштовувало 10-20 заявок. А сьогодні розмова раптом така: раз заявок багато, значить, ви самі не можете визначитися, де хочете проводити захід », - розповів Дмитро Дьомушкін.