В Росії хочуть поставити пам'ятник загиблому президенту нафтової компанії Total

Депутат Держдуми Росії Олександр Сидякін направив голові ради директорів і співвласникові аеропорту Внуково Віталію Ванцеву і главі МЗС Росії Сергію Лаврову звернення з пропозицією встановити пам'ятник главі французької нафтової компанії Total Крістоф де Маржері

Про це сьогодні пише газета «Известия», передає Еспресо.TV.

«Не буде перебільшенням сказати, що Крістоф де Маржері, будучи великим інвестором, людиною слова і справи, відчував пієтет до Росії. Він відкрито виступав проти антиросійських санкцій, залишаючись протягом довгих років надійним бізнес-партнером, послідовно відстоював в європейських колах принципи чесної співпраці з нашою країною. Як зазначив президент Володимир Путін, в його особі ми втратили «справжнього друга, про якого збережемо тільки добру пам'ять», - заявив парламентарій в своєму зверненні. 

За словами джерела будівлі в аеропорту Внуково, в даний час всі сили кинуті на розслідування причин, що призвели до трагедії. 

«Ідея про пам'ятник як способі увічнення пам'яті загиблого пана де Маржері, зрозуміло, буде розглянута, проте це другий крок», - сказав він.

Нагадаємо, 20 жовтня у московському аеропорту "Внуково-3" при зльоті літак Falcon 50 зіткнувся зі снігоприбиральною машиною: всі четверо людей на борту - три члени екіпажу і пасажир, президент французької групи компанії Total Крістоф де Маржері, - загинули.

СКР висунув кілька версій, чому сталася авіакатастрофа у "Внуково":пріоритетними вважаються помилка диспетчерів і дії снігоприбирача, також крах міг статися через помилку пілотів чи погані погодні умови. Керівником слідчої бригади щодо авіакатастрофи в московському аеропорту Внуково призначений старший слідчий з особливо важливих справ Михайло Гуревич, який свого часу займався з'ясуванням обставин катастрофи під Смоленськом Ту-154, на якому летів президент Польщі Лех Качиньський.

Крім Росії, розслідуванням авіакатастрофи під "Внуково" зайнялася Франція - всі четверо загиблих є громадянами цієї країни. Розслідування ведеться за статтею "Ненавмисне вбивство".

Компанію Total тимчасово очолять два керівники.

Наразі у цій справі затримано чотирьох працівників аеропорту "Внуково", яких допитують як підозрюваних.