В Росію намагались завезти європейське м'ясо під виглядом жуйок

М'ясо з країн Євросоюзу намагалися провезти на територію Росії під виглядом товарів прикриття, серед яких була жувальна гумка, мармелад і концентрат соку

Про це повідомляє Россільгоспнагляд на своєму сайті, передає Еспресо.TV.

Акт заходу ввезення продукції відбувся в морському порту Усть-Луга. М'ясосировина вагою в 600 тонн привезли в 26 контейнерах з портів Бельгії, Німеччини та Голландії.

«Продукцію намагалися ввезти під так званими товарами прикриття, в якості яких використовувалися жувальна гумка, мармелад, концентрат соків, заморожені гриби та інші товари. Продукція прийшла в 26 контейнерах з бельгійського порту Антверпен, німецького Гамбурга і голландського Роттердама», - йдеться у повідомленні.

За маркувальним наклейкам співробітникам відомства вдалося визначити, що м'ясо було вироблено в Польщі, Нідерландах, Німеччині та Бельгії. Через продуктове ембарго воно заборонене до ввезення в Росію.

Росія з 7 серпня на рік обмежила імпорт деяких товарів з країн, які ввели проти неї санкції. Із США, держав ЄС, Канади, Австралії та Норвегії заборонено ввозити яловичину, свинину, фрукти, птицю, сири і молочну продукцію, горіхи та інші продукти.