Волонтери отримують понад 300 дзвінків в день від військових із приводу теплого одягу

Співкоординатор волонтерського руху "Вернись живым" Ольга Кобилянська повідомила, що українські військові потребують теплого одягу, в той час як Міноборони заявляє, що солдати на 80% забезпечені зимовими комплектами

Про це вона сказала в ефірі Еспресо.TV

"Я не знаю звідки така цифра взялася, можливо вони не роздані, я цього не виключаю, можливо десь на штабах лежить ця форма", - зазначила вона і додала, що волонтери перевірятимуть цю інформацію, бо часто підлеглі надають міністрам невірні дані, за які посадовцям потім соромно.

"Я знаю випадки коли їм бушлати видавали 60-х років випуску і вони просто смердять. Про термобілизну, шкарпетки, про це взагалі не йдеться мова", - зауважила волонтер. 

За словами Ольги Кобилянської, лише за один день до організації звертаються понад 300 військових із проханням привезти теплий одяг. 

"Більш активні частини, їх забезпечують волонтери та можливо їм вдалося вибити з Міноборони одяг, з іншими ж – великі проблеми. Я порахувала заяви від військових, котрі нам надходять з приводу одягу, - в мене було 307 за вчора вхідних дзвінків. Це лише за один день", - підкреслила волонтер. 

Зазначимо, 23 жовтня міністр оборони України Степан Полторак на селекторній нараді повідомив, що військовослужбовці української армії на 80% забезпечені до зимового періоду в зоні проведення АТО.